fix bar
fix bar
fix bar
fix bar
fix bar
fix bar

Ziua internationala a teatrului pentru copii

image
20 03 2018

Ziua internationala a teatrului pentru copii

Ziua internationala a teatrului pentru copii se marcheaza in fiecare an, la 20 martie, si urmareste educarea celor mici prin teatru, prin povestile puse in scena si prin diversele personaje interpretate, oferind, totodata, prilejul unor intalniri aparte intre artisti si public.

Copiii nu pot merge singuri la teatru. Ziua mondiala a teatrului pentru copii si tineret celebrata in fiecare an, la 20 martie, reprezinta un apel pentru a recunoaste dependenta copiilor fata de adultii din jurul lor, ei trebuind sa beneficieze de o expunere critica a artelor, in general, si de a trai teatru, in special.

Vizionarea spectacolelor de teatru reprezinta o metoda eficienta de a stimula increderea si stima de sine a copiilor, de a combate timiditatea si tracul si de a le pune la lucru creativitatea si imaginatia. Piesele puse in scena nu fac decat sa imbogateasca din plin cunostintele generale ale copiilor. Ei patrund in noi universuri, cunosc personaje istorice, opere clasice care trebuie stiute de orice copil si afla o serie de lucruri interesante si despre autorii lor.

Teatrul ofera actorilor posibilitatea de a intra, cu sinceritate, in pielea unor personaje, de a le da viata acestora, devenind, astfel, convingatori, prin mesaj, pentru spectatori. Implicarea copiilor in piesele de teatru, pornind de la regie, joc, scenariu, le va furniza acestora mai multe cunostinte despre lume, pentru a o intelege, realizandu-se, astfel, si o extindere a experientei de viata.


Inapoi

Parteneri