fix bar
fix bar
fix bar
fix bar
fix bar
fix bar

Blog PK

Image 18 05 2010

Vizita la Scoala ARC

Cu emotie si plini de curiozitate, am pasit pragul Școlii ARC. Bancile școlii ne-au primit, iar noi, dornici de a descoperi ce se afla in jur, ne-am așezat cuminti in ele. S-a deschis abecedarul, iar literele au inceput sa-si dezvaluie tainele pentru noi. Doamna invatatoare de la clasa I a inceput un joc in care ne-am prins repede cu totii; iar in curand, pe tabla din fata clasei, literele alfabetului s-au insiruit, mai timid la inceput, intr-un ritm din ce in ce mai vioi dupa ce am vazut cat de multe am invatat la grupa pregatitoare. Ce parere aveti, ne sta bine ca școlari?

Image 05 05 2010

Prikindeii au fost in excursie la Manastirea Curtea de Arges

O mare parte dintre prikindeii grupelor mijlocie, mare si pregatitoare engleza, precum si grupa de germana au pornit in excursia spre Pitesti si Curtea de Arges. Prima oprire a fost la Planetariul din "Orașul lalelelor" - Pitesti, unde au calatorit cu totii de la Pamant la Luna, fascinati fiind de filmul proiectat pe cupola planetariului. Excursia a continuat cu vizitarea Manastirii Argesului, in urmatorul oraș in care au poposit - Curtea de Arges. Langa Fantana Mesterului Manole, copiii au aflat legenda acestuia si au fost impresionati de jertfa facuta de mester intru ridicarea manastirii.

Image 27 04 2010

Gradinita Prikindel a celebrat Ziua Pamantului

Prikindeii grupelor de germana si engleza au iesit in doua dintre parcurile bucurestene: Piata Unirii si Parcul Herastrau si, cu zambetul pe buze, au impartit mesaje ECO desenate si concepute de ei in cadrul activitatilor de la grupa. Și pentru ca mesajul lor sa ajunga cat mai departe, au inaltat cu entuziasm baloane albastre. Gestul celor 60 de prikindei a atras atentia trecatorilor mari si mici asupra necesitatii de a invata sa protejam CASA NOASTRA - PAMaNTUL! LA MULȚI ANI, PLANETA NOASTRA ALBASTRA!

Image 20 04 2010

Teatru in gradinita

Miercuri, 31 martie 2010, copiii de la nivelul I (grupa Prikindel, mica engleza, mijlocie engleza si grupa de germana) au purces intr-o scurta calatorie in lumea povestilor. Alba-ca-Zapada, mama vitrega a acesteia - regina cea rea - si unul dintre cei șapte pitici ne-au vizitat la sediul gradinitei, intr-un spectacol de teatru interactiv in cadrul caruia am fost, pe rand, povestitori, protagoniști, regizori si scenografi, așa cum suntem de multe ori in cadrul jocurilor de rol din anii magici ai copilariei.

Image 20 04 2010

In asteptarea sarbatorii de Paste

Așteptand cu sufletul deschis lumina Invierii, ne-am decorat salile de grupa cu lucrari ilustrative pentru Sarbatoarea Paștelui. Coșulete cu oua rosii, cu diverse modele si motive, tablouri cu scene specifice evenimentului, crengute cu muguri cruzi de primavara ori crengute din primii copaci infloriti in acest an... toate au adus cu ele bucuria venirii Paștelui. Am modelat oua de lut si le-am pictat cu sensibilitatea specifica varstei si firilor noastre creative, am vopsit oua respectand traditia continuata in fiecare an in familie si, de fiecare data, la activitatile noastre artistice.

Image 19 04 2010

Casa Deschisa Nivel II

De la sensibilitatea naturii reflectata in arta si misterul artei care se dezvaluie in ochii copiilor la povestea bobului de grau…in jurul acestor teme s-au construit activitatile grupelor de nivel II ( mare si pregatitoare) in ziua in care parintii au fost partenerii nostri directi in actul educational.

Image 19 04 2010

Casa Deschisa Nivel I

Daca pentru o parte dintre copii, proiectul CASA DESCHISA a debutat in aceasta zi de 19 martie 2010 (pentru ceilalti acest eveniment este la a doua sau la a treia editie), pentru toti insa - parinti, copii si echipa Prikindel - au fost momente emotionante, incarcate afectiv. Culorile primaverii, parfumul acestui anotimp, totul a fost invaluit in emotia acestei zile.

Image 19 04 2010

La Impartasit

Cu cateva zile inainte de a merge pentru a lua lumina, copiii gradinitei noastre au primit taina Sfintei Impartașanii la Biserica Sfantul Ilie in a carei binecuvantata vecinatate ne aflam. O continuare fireasca a bucuriei crestine petrecute la botez, taina Sfintei Impartașanii reprezinta pentru cei mici o acomodare cu spatiul bisericii si cu timpul sacru petrecut aici.

Image 12 03 2010

Muzeul Literaturii Romane

Aici suntem la Muzeul Literaturii Romane. De Ziua Internationala a Limbilor Materne, UNESCO a organizat festivitatea "Oda limbii romane". Iata-ne cantand "Infloresc gradinile!" pe versurile poetului St. O. Iosif.

Image 12 03 2010

Vizita din Marea Britanie

Wow, cate emotii am avut... si cat ne-am pregatit la gandul ca doamne profesoare din Marea Britanie vor veni sa ne viziteze si sa ne cunoasca mai bine! Cu mare modestie trebuie sa va spunem ca am fost la inaltime! Le-am invatat despre lantul trofic, le-am povestit fabula lui Arghezi... cum care?!!?... cea cu talharul de soricel care tanjea la mierea albinutelor harnice... si la final le-am impresionat cu cunostintele noastre de limba engleza! Lisa si Kathy au primit cu mare drag darurile noastre si au dus copiilor din Southport martisoarele facute de noi! Va mai așteptam, Lisa & Kathy!

Image 12 03 2010

8 Martie 2010

Soare cald, roua, curcubeu... zbateri de fluturi si miresme de flori... asta speram sa descoperim in dimineata zilei de 8 Martie... natura a avut insa alte ganduri! Noroc ca aveam si planul de rezerva, așa ca ziua mohorata de afara am transformat-o intr-una deosebita cu zambete, emotie si cadouri speciale pentru mamicile noastre! In darul nostru am pus o particica din sufletele noastre! Speram ca ziua sa va fi fost senina!

Parteneri